Verenigingshuis Alte Schule Mehr

 

In het voorjaar van 1991 werd de uitspanning Smits gesloten. Tot dan toe was dat het verenigingshuis van de verenigingen uit Mehr. De besturen van de sportvereniging DJK Mehr - Niel, Schuttersvereniging Mehr en toneelvereniging Bühnenfreunde Mehr namen in de zomer het besluit om de oude volksschool tot uitspanning om te bouwen. Omdat heel veel in eigen beheer werd verbouwd was de opening al op 1 december 1991. Bezoekers van binnen en buiten het dorp zijn er sindsdien welkom. 

In de jaren erna was er geen goed onderkomen voor grotere evenementen. In maart 1993 werd op een inwonersbijeenkomst besloten tot het bouwen van een verenigingshuis. In september 1993 kon de bouw starten, nadat de onderhandelingen met de katholieke kerkgemeente Mehr waren afgesloten. Die was tot op dat moment eigenaar geweest. Na slecht negen maanden bouwtijd werd de nieuwe zaal van het verenigingshuis Alte Schule Mehr op 24 juli 1994 feestelijk ingewijd. Dat was alleen mogelijk doordat enorm veel in eigen beheer werd uitgevoerd en door royale financiële ondersteuning. 

In de kelder werd een inrichting gemaakt voor het schieten met luchtgeweren. Leden van de schuttersvereniging oefenen hier twee keer per maand (op de eerste en derde donderdag van de maand) voor wedstrijdschieten.


Al sinds het voorjaar van 1995 presenteert de toneelvereniging in het verenigingshuis zijn jaarlijkse voorstelling. Sinds 2008 op een vast toneel in de aanbouw die in dat jaar werd gerealiseerd. In de zomer voert de jeugdgroep van de Bühnenfreunde een musical of toneelstuk op speciaal voor kinderen. Ook bezoekers van buiten het dorp zijn enthousiast over deze voorstellingen.


De zaal is prima geschikt voor evenementen tot 150 personen, zoals verjaardagen, huwelijk, familiefeesten of jubilea. Daarnaast is er sinds oktober 2010 de mogelijkheid om op vooraf vastgestelde zondagen deel te nemen aan het ontbijtbuffet. Buiten deze vastgelegde zondagen is het ook mogelijk om een ontbijt of koffie met gebak te reserveren voor groepen vanaf 50 personen. 


In de jaren 1991 tot 1995 beheerden vrijwilligers het café en de verenigingszaal. In de jaren daarna tot eind 2006 werd het verenigingshuis verpacht aan het echtpaar Wilhelm en Anneliese Bonn-Hendricks. Sinds oktober 2010 is de verenigingszaal weer in eigen beheer bij de verenigingen. Meer informatie kunt u vinden op de homepage:: www.alte-schule-mehr.de


Sinds 1 november 2010 is het café verpacht aan Michael Hall en Lutz Dähne. In het café worden kleinere feesten gehouden, worden vergaderingen gehouden én.... niet te vergeten: zondagochtend is daar het frühshoppen.