In 1798 bouwde Dijkgraaf Gerhard van Ackeren in Mehr de statige Bernsenhof, een bakstenen huis met twee verdiepingen, gebouwd in een

T-vorm. Zijn grondbezit was toen al gegroeid tot meer dan 500 Morgen. Het schilddak is gedekt met dakpannen van klei boven een daklijst met profiel. De dubbele voordeur staat tussen Korinthische zuilen in de zevenassige voorzijde. De zijkant is twee assen breed. De indeling van het huis en de tegelvloer in de gang zijn grotendeels behouden gebleven. Het woonhuis heeft een gewelfkelder met platte bogen. Oorspronkelijk behoorden tot de hoeve ook een brouwerij en een stokerij. Daarvan staan nog resten in de tuin.

Omdat Gerhard van Ackeren borg stond voor het bedrijf van zijn schoonzoon, verloor hij al zijn bezittingen en stierf hij in de toren van de schulden in de Schwanenburg in Kleve. In 1890 werd Eduard Euwens samen met zijn zus pachter van Bernsenhof. Hij volgde daarmee zijn oom Egid van Ackeren op. Tot 1972 beheerde de familie Euwens de hoeve. Vandaag de dag is de hoeve een bedrijf voor de het fokken en stallen van Rheinische warmbloedige paarden.